Font secundària: Alba Pons Mercadal

L'holocaust espanyol

Quin n’és l’autor
Paul Preston.    
L’any de publicació
En abril de 2011

De quin tipus de document es tracta:
Una novel·la

Descripció de la font que heu triat.

Què explica? De què va?
Aquesta novel·la tracta sobre la repressió durant la Guerra Civil i de la postguerra.
Aquesta obra consta de sis parts. La primera part explica els començaments de la guerra,  l'extermini, l'ofensiva de la dreta i la imminència de la guerra. La segona part explica el terror de Queipo i el terror de Mola. La tercera part explica  la repressió després de les línies republicanes i el terror revolucionari a Madrid. La quarta part explica les matances de Paracuellos. La cinquena part explica la lluita de la República i la llarga guerra d'aniquilació de Franco. I per acabar, la sisena part explica els  judicis, les execucions i les presons.

El context històric concret que reflecteix:
La guerra Civil i  la inmediata postguerra

Explicau de quina manera ens pot ajudar a entendre aquest el context amb el que treballau.
Aquesta novel·la ens pot ajudar bastant a entendre o acabar d’assolir molts conceptes de la guerra, ja que explica moltes situacions important que van passar en aquell moment com, el començament de la guerra, l’extermini, la lluita de la República, l’aniquilació de Franco i els judicis, les execucions i les presons.

Per què l’heu triada i per què la recomanaríeu a un altre company.

He triat aquesta novel·la, perquè m’ha sembla molt interessant en quant a contingut, ja que tracta molts temes que cal rellevar durant aquest període. El recomanaria a tota persona que estés interessada a coneixer nova informació sobre aquesta etapa, ja que com he dit abans tracta molts temes important i que val la pena coneixer, perquè cadascú té una experiència diferent a contar i cada tant més interessant.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Font Secundaria Anthony Martínez