Font secundaria Maria Clapés Florit

DESCRIPCIÓ D’UNA FONT SECUNDÀRIA SOBRE LA SEGONA REPÚBLICA ESPANYOLA, LA GUERRA CIVIL O EL FRANQUISME: 

En aquest document realitzo un anàlisi sobre un dels capítols del llibre ''Història d'Eivissa'', escrit per Bernat Joan i Marí. Aquesta obra literària va ser publicada l'any 1997 per l'editorial Mediterrània. En aquest volum, l'autor té un objectiu didàctic i no pretén oferir una informació especialitzada, ni investigar ni especular pel seu propi compte en moments o fets històrics. Senzillament vol oferir un una informació d'abast general, a partir de la qual les persones interessades puguin aprofundir en aspectes concrets.

 

El llibre en si dona una visió general de cada una de les èpoques de la història d'Eivissa, començant des de l'època prehistòrica, passant per la dominació dels Austríacs i arribant fins l'època actual. El capítol que he analitzat està centrat en la postguerra i segona república a Eivissa. Principalment es destaquen les condicions polítiques establertes i la repercussió que varen causar a l'illa. No obstant, també es dona importància a les condicions econòmiques i socials de la població. 

 

En aquest cas, no hi ha personatges protagonistes, però si que es citen alguns noms de ciutadans que varen resultar exiliats: Àngel Palerm i el seu germà Joan-Antoni varen ser un dels bastants ciutadans que varen exiliar a l'any 39.


Personalment, aquest fragment ens ajuda a comprendre un poc més la situació que es va viure durant els anys de guerra però des del punt de vista d'una altra illa.

 He triat aquest llibre perquè m'ha cridat l'atenció i volia informar-me sobre la història de la terra de la meva família.

El recomanaria a qualsevol persona interessada en  història o que vol obtenir coneixements culturals sobre Eivissa.


Resultat d'imatges de història d'eivissa bernat joan i marí
 

Comentarios

Entradas populares de este blog

Font Secundaria Anthony Martínez