La lengua de las mariposas - O. Portella Genestar

LA LENGUA DE LAS MARIPOSAS La lengua de las mariposas

La lengua de las mariposas va ser publicada l'any 1999, dirigida per José Luis Cuerda. El seu guió va ser escrit per Rafael Azcona, José Luis Cuerda, Manuel Rivas, la música va ser produida per Alejandro Amenábar i la fotografia per Javier Salmones.
Dura 97 minuts i és de nacionalitat espanyola.
El gènere d'aquesta pel·lícula és el drama dels anys 30, l'educació, les escoles...
   Aquesta filmació està situada als 1936, on Don Gregorio ensenyarà a Moncho amb tota la seva paciència, dedicació, coneixements de literatura, naturalesa i fins i tot les dones. Però el transfons de l'amenaça política substituirà sempre, especialment quan Don Gregorio és atacat per ser considerat un enemic del règim fascista. D'aquesta especial manera s'anirà obrint entre aquests dos personatges una gran amistat, que podrà resistir al context que els hi rodeja.
Els personatges són :
  • Moncho, un curiós i tímid al·lot que al final de la història creix i madura.
  • Andres, el seu germà gros.
  • Don Gregorio, el professor republicà i ateu que ensenya als seus alumnes d'una manera molt diferent.
  • Aurora, la novia de Moncho.
  • Roque, amigo de Moncho.
    La història es dur a terme en 1936, durant la II República. En el final de la pel·lícula  comença la Guerra Civil. Es poden observar cartells del Front Popular, com en la paret de la farmàcia on fa feina Andrés, el germà gros de Moncho.
   Els nens anaven a diferent classe que les nenes, fins i tot al pati jugaven nois d'una banda i noies per un altre.
Amb la República es vol separar la religió de l'educació. L'església volia acabar amb el magisteri, perquè els mestres estaven en contra d'una ensenyament religiós.  A la pel·lícula hi ha una escena on el capellà del poble aquesta enfurismat amb Don Gregorio perquè no resen a l'escola. A Don Gregorio li interessa més que aprenguis seus alumnes coses de la natura, sobre llibres ... que resar.  Don Gregorio els diu als nens: "quan el temps es assenteix una mica la classe d'història natural la donarem al camp".
    He triat aquesta pel·lícula per una constat recomanació de mon pare i ma mare. Pel que he sentit  i cercat, “La lengua de las mariposas” és molt emotiva al igual que preciosa. Connecta molt bé la història amb l'amor al coneixement i l'educació.
O. Portella Genestar

Comentarios

Entradas populares de este blog

Font Secundaria Anthony Martínez